Brány 41. novodobého Bardejovského jarmoku sa otvoria 23. augusta

17.08.2012 Bardejov

Bardejov 17. augusta (TASR) – Historické centrum i priľahlé ulice Bardejova zaplnia o týždeň tisíce ľudí, ktorí zavítajú na tradičný jarmok. Slávnostné otvorenie 661. ročníka historického a 41. ročníka novodobého Bardejovského jarmoku sa uskutoční vo štvrtok 23. augusta o 16. hodine na Radničnom námestí. Potrvá do nedele 26. augusta.
Primátor mesta Boris Hanuščak dnes pre TASR uviedol, že novodobý jarmok sa dostal do povedomia ľudí nielen u nás, ale prichádza stále viac návštevníkov zo zahraničia.
"Stalo sa zvykom, že počas jarmočných dní sa v rodnom Bardejove schádzajú celé rodiny, ktorých členovia sú roztrúsení po Slovensku či zahraničí. V posledných rokoch sme na jarmoku mohli vždy privítať aj prezidenta SR Ivana Gašparoviča, účasť prisľúbil aj tentoraz," povedal primátor.
Program sa začína už dva dni pred otvorením jarmoku v Bardejovských kúpeľoch odbornou konferenciou venovanou problematike mestských pamiatkových centier s medzinárodnou účasťou.
Podobne ako vlani bude v Poľsko-slovenskom dome inštalovaná výstava ovocia a zeleniny záhradkárov okresu Bardejov a v Športovej hale MIER bude prebiehať kontraktačno-predajná výstava BARDKONTAKT 2012.
Na Radničnom námestí otvoria tradičnú Uličku remesiel, kde budú svoje výrobky prezentovať ľudoví a umeleckí remeselníci zo Slovenska, Poľska i Českej republiky. Bude tu približne 80 predajných stánkov so zameraním na drevené úžitkové predmety, keramiku, hračky, košikárstvo či výrobky z kože, textilu, skla a neodmysliteľné včelie produkty.
Mesto dnes eviduje 600 prihlásených trhovníkov. Dominovať budú stánky so spotrebným tovarom a potravinami, nebude chýbať občerstvenie, zábavné zariadenia s približne 80 atrakciami. Predajná plocha sa v porovnaní s minulým rokom rozšíri na Jiráskovu a Komenského ulicu.
 

Vyberte región